Föredrag

Jag har mer än 10 års erfarenhet av att hålla föreläsningar för olika yrkesgrupper, den intresserade allmänheten och experter. Jag har gett uppskattade föredrag i såväl Sverige som Storbritannien, Finland och Island.

Foto: Mikael Hellsten / dt.se

Just nu ger jag föredrag på följande teman:

  • AI – något för er? Alla pratar om AI, och alla vill satsa på AI. Men hur gör man egentligen? Och vad skulle er organisation kunna använda AI till? Jag ger skräddarsydda exempel på hur ni kan gå från noll till AI.
  • Hur kommer artificiell intelligens att påverka oss i framtiden? Om vad AI är och hur det egentligen fungerar. Jag berättar vad AI redan klarar av, vad det kommer att klara av i framtiden och hur det kommer att påverka oss. Ett exempel på ett av mina föredrag på det här temat finns att se på Dalarna Science Parks Facebooksida (föredraget börjar 9:30 in i videon).
  • Statistik för poeter. Hur ska man tänka för att inte luras av siffror – och inte råka lura sig själv eller andra?
  • AI som vapen: hur brottslingar, terrorister och regimer kommer använda artificiell intelligens. Om hur artificiell intelligens kommer användas i avancerade phishingattacker, utpressning, spionage, terrordåd och övervakning. Några exempel finns här.
  • AI inom medicin: konkreta exempel på möjligheter, risker och flaskhalsar. Jag presenterar några aktuella exempel på framgångsrika försök, överdriven hype, säkerhetsrisker och problem när artificiell intelligens (AI) används för diagnostiska syften. Några exempel finns här.